Λαβρόφ: Οι χώρες της Αφρικής και της SCO κατανοούν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να υποστεί τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Κάιρο, Αίγυπτος - 24/07/2022
Φώτο Αρχείου / Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Κάιρο, Αίγυπτος – 24/07/2022

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, οι αφρικανικές χώρες και τα κράτη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) κατανοούν ότι οποιοδήποτε μέλος της διεθνούς κοινότητας μπορεί να υποστεί τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δημοσιογράφους σήμερα Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της SCO.

«Φυσικά, οι αφρικανικές χώρες και τα άλλα κράτη της SCO γνωρίζουν καλά ότι οποιοδήποτε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας, εάν ενεργήσει με οποιονδήποτε τρόπο που δεν αρέσει στους Αμερικανούς, μπορεί να υποστεί τις κυρώσεις τους. Ήδη, νομίζω, αυτή η ιδέα είναι σταθερά στο μυαλό όλων», είπε ο Ρώσος  ΥπΕξ.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση συμφώνησαν να υποβάλουν πρόταση στους ηγέτες της SCO να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη μετάβαση σε αμοιβαίους διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα. «Νομίζω ότι όλοι θα το σκέφτονται τώρα. Η Αφρική έχει ήδη αυτή την εμπειρία. Υπάρχουν κοινά νομίσματα σε ορισμένες υποπεριφερειακές δομές, αλλά είναι όλα συνδεδεμένα με τα δυτικά νομίσματα σε γενικές γραμμές. Αλλά από το επόμενο έτος, θα έχουν πλήρως μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών. Πιθανώς ένα λογικό βήμα θα ήταν να ενισχυθεί με κάποιο τρόπο αυτή η ζώνη ελεύθερου εμπορίου με νομισματικές ρυθμίσεις. Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία σίγουρα θα προχωρήσει», πρόσθεσε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...