Ρωσία: Διαθέσιμη για κοινές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Σεργκέι Λαβρόβ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας
Σεργκέι Λαβρόβ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας / Πηγή: EUROKINISSI

Με μήνυμα προς τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δήλωσε πως η Ρωσία είναι διαθέσιμη για κοινές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ, επίσης, συνεχάρη τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια για την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου.

«Εκτιμούμε την προσεκτική προσέγγιση που υπάρχει στη χώρα σας για τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έπεσαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους. Είμαστε ανοιχτοί ως προς τη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης»

Σεργκέυ Λαβρόφ, Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών

Προσθέτει δε πως η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα:

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα πάνω στα κορυφαία διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε και περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και τις ταραγμένες γειτονικές περιοχές», καταλήγει.

Πληροφορίες απο Sputnik News

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...