Λαβρόφ: Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι είναι παράλογο και οι διαπραγματεύσεις μαζί του είναι αδύνατες

Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι είναι παράλογο και οι διαπραγματεύσεις μαζί του είναι αδύνατες, ενώ η Δύση διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας για να επιλύσει οριστικά το ρωσικό ζήτημα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην ετήσια συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μπορεί να γίνει λόγος για διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι γιατί έχει νομοθετικά απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση», είπε ο Λαβρόφ, δηλώνοντας ότι η ειρηνευτική πρόταση του Ζελένσκι είναι παράλογη και ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ειρηνευτικές προτάσεις προς το παρόν, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ουκρανία δεν πρέπει να έχει στρατιωτική υποδομή που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη Ρωσία, κάτι που είναι ο στόχος της λεγόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε η Ρωσία τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Δύση διεξάγει πόλεμο «διαμεσολαβητή» με τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας και στόχος τους είναι η οριστική λύση στο ρωσικό ζήτημα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στις στρατιωτικές επεμβάσεις της Δύσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία.

Πηγή: Politika.rs, RIA Novosti, ΕΡΤ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...