Λαύριο: Δύο διασώσεις στη θαλάσσια περιοχή από ιδιωτικά σκάφη

Πλωτό καταδιωκτικό ΛΣ 136 του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Φώτο Αρχείου / Πλωτό καταδιωκτικό ΛΣ 136 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής / Πηγή: HCG

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του Λιμενικού Σώματος άνδρας που βρισκόταν εντός της θάλασσας, σε απόσταση περίπου 01 ν.μ. έξω από μαρίνα στο Λαύριο, περισυνελέγη από ιδιωτικό σκάφος, ενώ και ένας 24χρονος χειριστής Τ/Χ μοτοποδηλάτου (jet ski), αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Μακρόνησου.

Το εν λόγω σκάφος αποβίβασε στην ξηρά τον ανωτέρω άνδρα, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς ”ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), στο σημείο έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) Ι/Δ σκάφη, καθώς απογειώθηκε και ελικόπτερο ΠΝ, προς εντοπισμό του 24χρονου. Ο εν λόγω χειριστής Τ/Χ μοτοποδηλάτου εντοπίστηκε και περισυνελέγη από Ι/Δ σκάφος και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη ξηρά, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...