ΛΔ Κονγκό: Πάνω από 5.500 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σε περιοχή που επλήγη από πλημμύρες

Πάνω από 5.500 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σε περιοχή στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ του Κονγκό, όπου οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος, καθώς κλονισμένοι από την καταστροφή επιζήσαντες περιμένουν επισιτιστική βοήθεια.

Πολλά πτώματα έχουν ανασυρθεί από τις λάσπες στα χωριά Μπουσούσου και Νιαμουκούμπι στην περιοχή Καλέχε της επαρχίας του Νοτίου Κίβου, μετά τις ξαφνικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές την Πέμπτη, ισοπεδώνοντας κτίρια και παρασύροντας σοδειές. Ομαδικοί τάφοι ανοίχτηκαν το σαββατοκύριακο για να ταφούν οι νεκροί, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά, προκαλώντας διαμαρτυρίες από ορισμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες σημειώνουν ότι οι ταφές αυτές δεν αποδίδουν τις πρέπουσες τιμές στους νεκρούς.

Εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού προειδοποίησαν για έλλειψη αποθεμάτων και εξοπλισμού για να προσφέρουν βοήθεια σε πάνω από 8.800 κατοίκους που έχουν πληγεί, πολλοί από τους οποίους έχουν μείνει άστεγοι και έχουν τραυματιστεί ψυχικά από την τραγωδία αυτή που είναι μια από τις πιο θανατηφόρες φυσικές καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία της ΛΔ Κονγκό.

Ο αξιωματούχος της Καλέχε Τόμας Μπακένγκα Ζιριμουαμπαγκάμπο δήλωσε σήμερα ότι 411 πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής και ότι τουλάχιστον 5.525 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...