Λέσβος: Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο μέτωπο της πυρκαγιάς

Πηγή: «Στο Νησί»

Να συμβάλουν με κάθε τρόπο για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει στα δυτικά του νησιού καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Από την πρώτη στιγμή, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ βρίσκονται κοντά στο σημείο, ενώ σπεύδουν και άλλες δυνάμεις.

«Η φωτιά στα Βατερά παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις«, σημειώνει και προσθέτει: Καλούμε τώρα, άμεσα, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο με νερό, υδροφόρα οχήματα και σκαπτικά εργαλεία. Είναι ώρα ευθύνης και δράσης».

Η ΤΕ Λέσβου υπογραμμίζει πως με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους πρέπει να ενισχυθούν άμεσα οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επίσης, να εξασφαλιστεί με ασφάλεια η μετακίνηση κατοίκων και παραθεριστών από τα Βατερά προς τον Πολιχνίτο.

«Καλούμε το λαό της Λέσβου να δώσει άμεσα τη μάχη για να προστατευτούν ζωές,  περιουσίες και το δάσος, ενισχύοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν μάχη παρά τις τεράστιες ελλείψεις», σημειώνει.

Στο χώρο βρίσκεται κλιμάκιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, ενώ σπεύδει και η βουλευτής Λέσβου του Κόμματος, Μαρία Κομνηνάκα, που βρισκόταν στην Λήμνο για περιοδείες (οι οποίες ακυρώθηκαν).

Παρεμβάσεις από το ΚΚΕ 

Σε παρέμβαση της Μαρίας Κομνηνάκα στον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Βορείου Αιγαίου τονίστηκε ότι η συνδρομή των μελών και φίλων του ΚΚΕ, άλλων χωριανών, θα είναι άμεση.

Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Θανάση Παφίλη. προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας για να λυθούν όλα τα μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν. 

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έκαναν οι Αγλαΐα ΚυρίτσηΝίκη Τσιριγώτη και Γιάννης Συκάς, επικεφαλείς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Δήμου Μυτιλήνης και Δήμου Δυτικής Λέσβου αντίστοιχα.

Η ΤΕ Λέσβου δίνει το τηλέφωνο 6997172525 για το συντονισμό της δράσης όσων βοηθούν. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...