Λέσβος: Στην πρώτη γραμμή της φωτιάς οι δυνάμεις του ΚΚΕ – Καλούν σε ενίσχυση της λαϊκής αλληλεγγύης

Βατερά Λέσβος φωτιά πυρκαγιά καμένα

Στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων στη Λέσβο, στα Βατερά, στη Βρίσα, στον Πολιχνίτιο μαζί με πυροσβέστες, κατοίκους και εθελοντές βρίσκονται κλιμάκια του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος στο νομό, Μαρία Κομνηνάκα και τον γραμματέα της ΤΕ, Κώστα Ρήγα.

«Η χθεσινή μέρα απέδειξε ότι η λαϊκή κινητοποίηση ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να σωθούν λαϊκές περιουσίες, καταστήματα, για να φτιαχτούν υποτυπώδεις αντιπυρικές ζώνες, για να εμποδιστεί η διέλευση της φωτιάς από χαράδρες ή προς ορεινούς όγκους, πολύ περισσότερο προς κατοικημένες περιοχές και ειδικά στη σεισμόπληκτη Βρίσα», σημειώνει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ. 

Η φωτιά πρέπει να σβήσει άμεσα

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως οι προσπάθειες που καταβάλουν πυροσβέστες, εθελοντές, χωριανοί, αιρετοί, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ είναι συγκινητική. Συγκινητική είναι και η προσπάθεια από αγρότες και εργάτες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παρόλα αυτά, η πυρκαγιά μαίνεται, και σε συνδυασμό με τον αέρα και τις αναζωπυρώσεις μπορεί να απειλήσει ξανά κατοικημένες περιοχές, που ως τώρα έχουν αποφύγει τον κίνδυνο.

Η ΤΕ Λέσβου απευθύνει κάλεσμα «να πληθύνει η αλληλεγγύη και η συμμετοχή από αγροτικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία, για να μην είναι και η σημερινή νύχτα δύσκολη». 

Βασικό σημείο συγκέντρωσης για όσους σπεύδουν για να βοηθήσουν, φέρνοντας μαζί τους νερό, υδροφόρα οχήματα και τροφή για άμεση κατανάλωση, είναι η Βρίσα, στην είσοδο του χωριού.

Δείτε ακόμα...