Λευκωσία: Η ρωσική πρεσβεία διέψευσε δημοσίευμα για έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα

Η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να ξεκινήσουν απευθείας επιβατικές πτήσεις από τη Ρωσία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

«Η θέση της Ρωσίας για την επίλυση του Κυπριακού δεν έχει αλλάξει, η Μόσχα δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και βόρειας Κύπρου», δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Η Μιλιέτ, επικαλούμενη «διπλωματικές πηγές», ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι πρόκειται να ξεκινήσουν στις 15 Νοέμβρη απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα από την Τουρκία κυπριακά εδάφη, με αφορμή τα εγκαίνια αεροδρομίου στην περιοχή Ερτζάν.

Αναληθή χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα για ρωσικές πτήσεις στα κατεχόμενα της Κύπρου και κυβερνητικές πηγές στην Λευκωσία. «Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα όσα αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» για «απευθείας πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών από τη Ρωσία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο», γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «υπήρξε διερεύνηση του θέματος και μέσω της διπλωματικής οδού».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...