Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος: Να επιστρέψουν τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που στάλθηκαν στο εξωτερικό

Ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί, να εναντιωθεί στην εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να ζητήσει να επιτρέψουν τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που στάλθηκαν στο εξωτερικό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην ΕΡΤnews.

Σημείωσε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν είχε σκοπό την μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και πως οι εξοπλισμοί που βαρύνουν με 7 δισ. ευρώ το λαό δεν είναι για την άμυνα της χώρας αφού η κυβέρνηση στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, έχει στείλει πολεμικά πλοία στον Περσικό Κόλπο και πύραυλους πάτριοτ στην Αραβική Χερσόνησο.

Αντικρούοντας τα περί εξοπλισμού της Ελλάδας -και με F35- λόγω της Τουρκίας σχολίασε ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος χώρα στο ΝΑΤΟ και άρα δεν τίθεται ζήτημα ενεργοποίησης της ρήτρας αμυντικής συνδρομής όπως ξεκάθαρα απαντήθηκε και σε σχετικό ερώτημα της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Λ. Νικολάου Αλαβάνος υπογράμμισε ότι υπάρχει στρατηγική ταύτιση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ που συγκρούεται με τη Ρωσία σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας και για το κράτος του Ισραήλ που διαπράττει γενοκτονία, μια σφαγή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. 

Για το νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να το φέρει στη Βουλή, να το πάρει πίσω, καθώς αντιδρά η πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων. 

Επίσης, για τα όσα ειπώθηκαν περί πρότασης για υπουργοποίηση του Στ. Κασσελάκη από τον Κ. Μητσοτάκη σχολίασε πως ανεξάρτητα από το τι έγινε δεν μας εκπλήσσει και αποδεικνύει την κοινή στρατηγική κατεύθυνση. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...