Λευτέρης Πετρούνιας: Το 1ο βήμα για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πετρούνιας
Πηγή: EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το 1ο βήμα που χρειαζόταν για να κερδίσει την πρόκριση στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κατάφερε να περάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην Ντόχα.

Στο πρόγραμμα που παρουσίασε (βαθμός δυσκολίας 6,3) ήταν εξαιρετικός και συγκέντρωσε 15.133 βαθμούς. Προκρίθηκε έτσι σαν πρώτος ακολουθούμενος από τους Τσόλακ (14.833), Ζανέτι (14.666), Ραντίβιλοφ (14.633), Σόουζα (14.600), Αχμάντ Κοχάνι (14.500), Ζαχράν (14.200) και Οντέρ (14.100) που επίσης προκρίθηκαν στον τελικό.

Η πρόκριση του όμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Αιτία για αυτό είναι το γεγονός της χειρουργικής επέμβασης στον ώμο στην οποία υποβλήθηκε και αναγκάστηκε έτσι να απουσιάσει από τα 4 πρώτα προ Ολυμπιακά τουρνουά. Η απουσία του αυτή, έχει φέρει τον Πετρούνια, που είναι ο κυρίαρχος στο άθλημα σε Παγκόσμιο επίπεδο σε μειονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων διεκδικητών της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο θα πρέπει ο Έλληνας πρωταθλητής να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Ντόχα χωρίς αυτό να είναι αρκετό. Πρέπει να έχει και βαθμολογία μεγαλύτερη από 15.333 βαθμούς διαφορετικά το εισιτήριο θα πάει στον Κινέζο Λιου Γιανγκ ο οποίος μέσω των προηγούμενων τουρνουά έχει αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...