Λιμενικό: Προσαράξεις Ιστιοφόρων σε Κέρκυρα και Θάσο

Ιστιοφόρο σκάφος
Φώτο Αρχείου / Ιστιοφόρο σκάφος / Πηγή: Eurokinissi

Προσαράξεις Ιστιοφόρων σημειώθηκαν χθες, σύμφωνα με το Λιμενικό σε Κέρκυρα και Θάσο. Από τα συμβάντα δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή θαλάσσια ρύπανση.

Λιμεναρχείο Κέρκυρας: Προσάραξη Ιστιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, από τον πλοίαρχο του Ρυμουλκού (Ρ/Κ) σκάφους “ΙΩΑΝΝΗΣ”, για την προσάραξη του Ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους “TAYLOR”, με οκτώ επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης ν. Κέρκυρας.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα ιδιωτικό σκάφος καθώς και το Ρυμουλκό, προς παροχή συνδρομής.

Το Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Ρ/Κ και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, εισροή υδάτων ή κίνδυνος σε ξένη περιουσία.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Λιμεναρχείο Θάσου: Προσάραξη Ιστιοφόρου στο Ακρωτήριο Παχύς

Ενημερώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θάσου, από ιδιώτη, για την προσάραξη του Ιστιοφόρου (Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ0 σκάφους “ΟΚΥΡΡΟΗ”, με επτά επιβαίνοντες, πλησίον βραχώδους ακτής ακρωτηρίου Παχύς ν. Θάσου.

Στην περιοχή μετέβη λιμενικός όπου διαπίστωσε προσάραξη του εν λόγω σκάφους σε αβαθή, ενώ εκτελούσε ολική ναύλωση.

Το σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους “ΜΙΛΝΤΙ” και στη συνέχεια με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στην μαρίνα Θάσου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή φθορά σε ξένη περιουσία.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Δείτε ακόμα...