Λίβανος: 190 οι νεκροί από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου – Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι αγνοούνται

Βηρυτός, Λίβανος - Έκρηξη στο λιμάνι
Βηρυτός, Λίβανος – Έκρηξη στο λιμάνι

Ο απολογισμός των νεκρών από την ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό ανέβηκε σε 190, ενώ περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τρεις να εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε χτες η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λιβάνου.

Η έκρηξη αυτή έγινε εν μέσω μιας περιόδου που οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μυρίζουν κυριολεκτικά μπαρούτι στην ευρύτερη περιοχή, και εγείρει σοβαρά ερωτήματα τι την προκάλεσε. Σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, διεξάγεται έρευνα για το τι πυροδότησε την έκρηξη των 2.500 τόνων νιτρικής αμμωνίας που βρίσκονταν αποθηκευμένοι στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι επτά άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται: τρεις Λιβανέζοι, τρεις Σύροι και ένας Αιγύπτιος. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιοι έχουν εντοπιστεί έκτοτε.

Σχετικά της τραγικής κατάστασης που έρχεται αθροιστικά στην υπάρχουσα που ζει ο λαός του Λιβάνου, είναι η δημιουργία 300.000 αστέγων από την έκρηξη. Ενώ το κόστος των άμεσων ζημιών να εκτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια και 50.000 σπίτια, εννέα μεγάλα νοσοκομεία και 178 σχολεία έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με το υπουργικό συμβούλιο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...