Λίβανος: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε πάνω από 100 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε πάνω από 100 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων, σε αντίποινα για πλήγμα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας χθες Δευτέρα, στον ανατολικό Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ διευκρίνισε ότι εξαπέλυσε «πάνω από 100 ρουκέτες τύπου Κατιούσα» εναντίον δύο στρατιωτικών βάσεων του Ισραήλ στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν “σε αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά του λαού μας, των χωριών και των πόλεών μας, πιο πρόσφατα κοντά στην πόλη Μπααλμπέκ, όπου ένας άμαχος σκοτώθηκε».

Τουλάχιστον ένας άμαχος έχασε τη ζωή του χθες, Δευτέρα, το βράδυ και αριθμός άλλων τραυματίστηκε σε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Μπααλμπέκ του ανατολικού Λιβάνου, δήλωσαν δύο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και ο κυβερνήτης της πόλης Μπασίρ Χαντέρ. Ένα από τα πλήγματα είχε στόχο τη νότια είσοδο της Μπααλμπέκ, που βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων από αρχαιολογικό χώρο, σύμφωνα με τις πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Τα άλλα τρία πλήγματα έγιναν κοντά στην πόλη Ταράγια, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της Μπααλμπέκ, σύμφωνα με τις ίδιες.

Τα πλήγματα του Ισραήλ περιορίζονταν ως επί το πλείστον στη νότια μεθοριακή περιοχή του Λιβάνου, αν και τις τελευταίες εβδομάδες επεκτάθηκαν βορειότερα, σε μια διεύρυνση της εκστρατείας του Ισραήλ, δήλωσε στο Reuters λιβανική πηγή ασφαλείας.

Η σημερινή είναι η δεύτερη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που γίνεται στο προπύργιο αυτό της Χεζμπολάχ από τότε που άρχισαν οι διασυνοριακές εχθροπραξίες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ, οι οποίες είναι σχεδόν καθημερινές από τις 7 Οκτωβρίου που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...