Λίβανος: Η Χεζμπολάχ πρόθυμη να συζητήσει μια νέα πολιτική διευθέτηση

Μέλη της οργάνωσης Καταΐμπ Χεζμπολάχ
Μέλη της οργάνωσης Καταΐμπ Χεζμπολάχ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι το πανίσχυρο σιιτικό κίνημα είναι ανοιχτό για να συζητήσει μία νέα πολιτική διευθέτηση στον Λίβανο, αν όλες οι πλευρές συμφωνήσουν σε αυτό. Η δήλωση αυτή, δεν είναι άσχετη απο τις πιέσεις που ασκούν ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί στην χώρα, εμφανιζόμενοι ως δωρητές αλλά προσδοκώντας σε βαθύτερη διείσδυση στη χώρα, για τον πολιτικό και οικονομικό της έλεγχο, έναντι άλλων ανταγωνιστών όπως π.χ. Κίνα. Πιέσεις, που πατούν πάνω και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει παράλληλα απο την οικονομική καπιταλιστική κρίση, και τις πρόσφατες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η προεδρία του Λιβάνου έχει καλέσει για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών διαβουλεύσεων σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να επιλεγεί ένας νέος πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης -που είχε αναλάβει τα καθήκοντά της με την υποστήριξη της Χεζμπολάχ και των συμμάχων της.

Οι δηλώσεις του Νασράλα άφησαν να εννοηθεί ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να συζητήσει πιο βαθιές αλλαγές στην πολιτική ζωή του Λιβάνου.

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...