Λίβανος: Με χιλιάδες πυραύλους ακριβείας και drones απειλεί το Ισραήλ η Χεζμπολάχ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα ότι για πρώτη φορά η οργάνωσή του έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει χιλιάδες ρουκέτες σε πυραύλους ακριβείας και να κατασκευάσει drones εντός του Λιβάνου. «Κατασκευάζουμε drones στον Λίβανο εδώ και πολύ καιρό και όποιος θέλει να τα αγοράσει, ας κάνει παραγγελία», ανέφερε ο Νασράλα σε διάγγελμα που εκφώνησε με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του πρώην προέδρου του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι στις 14 Φεβρουαρίου 2005 με ισχυρή βομβιστική επίθεση στην πλατεία των Μαρτύρων της Βηρυτού.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ότι «θα είναι δαπανηρός και δύσκολος» ένας πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου καλώντας την ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να μην υποτιμά την οργάνωσή του.

Υποστήριξε πως είναι πλέον διακριτή μία μείωση «στην επιθυμία ων Ισραηλινών να πολεμήσουν» και εξαιτίας της μειωμένης εμπιστοσύνης τους στον στρατό, θεωρώντας πως αυτό είναι διακριτό και «την επιθυμία τους να μεταναστεύσουν».

Κάλεσε τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις να φύγουν από την Παλαιστίνη λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Χεζμπολάχ είναι πρόθυμη να τους πληρώσει τα ταξιδιωτικά εισιτήρια.

Τέλος διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ, «οι δυνάμεις της αντίστασης» θα παραμείνουν πιστές στον όρκο τους «παρά όλες τις συνωμοσίες και τις πιέσεις λέγοντας: «Η αντίσταση αντιμετωπίζει τις φιλοδοξίες του εχθρού, προστατεύοντας τον Λίβανο και υποστηρίζοντας την Παλαιστίνη. Το Ισραήλ είναι σε υποχώρηση και οδηγείται σε αφανισμό».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...