Λίβανος: Περισσότεροι από 19.000 οι εσωτερικά εκτοπισμένοι λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών

Περισσότεροι από 19.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στον Λίβανο αφού πολλαπλασιάστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ στα σύνορα των δύο χωρών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια υπηρεσία του ΟΗΕ.

«Η αύξηση των μεθοριακών επεισοδίων» οδήγησε στην εκτόπιση 19.646 ανθρώπων στον Λίβανο, «τόσο στον νότο, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας», σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

«Αναμένουμε ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν όσο θα συνεχίζονται οι εντάσεις» ή εάν κλιμακωθεί η βία, είπε ένας εκπρόσωπος του ΔΟΜ, ο Μοχαμεντάλι Αμπουνατζέλα.

Αφότου ξέσπασε η πολεμική σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο λιβανέζικο έδαφος. Επίσης, για πολλές κοινότητες στο Ισραήλ εκδόθηκε εντολή εκκένωσης, λόγω των επαναλαμβανομένων επιθέσεων που δέχονται. Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει στόχους στον νότιο Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...