Λίβανος: Σφοδρές συγκρούσεις στην Τρίπολη – Δεκάδες τραυματίες

Τρίπολη Λίβανος επεισόδια

Όπως δήλωσε ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου, 82 άτομα τραυματίστηκαν, την Τετάρτη (27/01), σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην πόλη της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, αναφέρεται ότι: «Δεκαπέντε θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, άλλα 67 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου».

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, νωρίτερα, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές έριξαν χειροβομβίδες σε αστυνομικούς, ως αποτέλεσμα των οποίων εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων ήταν σε σοβαρή κατάσταση. Μάλιστα, το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου, Al-Jadid, ανέφερε ότι τουλάχιστον ένα άτομο μεταξύ των διαδηλωτών τραυματίστηκε από πυροβολισμό.

Οι ταραχές και οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα στην Τρίπολη, καθώς οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, απαιτούν τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας της κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι για περισσότερο από έναν χρόνο, ο Λίβανος βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς οικονομικής κρίσης, το τραπεζικό σύστημα παραμένει σχεδόν παράλυτο, το εθνικό νόμισμα συνεχίζει να πέφτει έναντι του δολαρίου, η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώνεται και η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί.

Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας και έχασε τις δουλειές του, καθώς το επιδημιολογικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, υποχρέωσε όλες τις ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις να κλείσουν εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Πηγή: sputniknews.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...