Λιβύη: Αγνοούνται 60 πρόσφυγες και μετανάστες μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος που τους μετέφερε στην Ιταλία

Φωτό Αρχείου

Περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα ανοικτά της Λιβύης από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σκάφος τους, ενώ η Ιταλία επέτρεψε στο σκάφος – ασθενοφόρο Ocean Viking να αποβιβάσει 116 διασωθέντες, δήλωσαν σήμερα μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η ΜΚΟ Alarm Phone, που λαμβάνει κλήσεις έκτακτης ανάγκης από πρόσφυγες – μετανάστες. , ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως περίπου 60 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη φωτιά στον κινητήρα του σκάφους τους, που εξακολουθεί να βρίσκεται ανοικτά της Λιβύης.

Τη νύχτα της Τετάρτης, 17, προς Πέμπτη, 18 Μαρτίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας, «ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 100 άνθρωποι κάλεσε την Alarm Phone. Οι άνθρωποι στο τηλέφωνο ήταν σε κατάσταση πανικού γιατί ο κινητήρας είχε πιάσει φωτιά. Η Alarm Phone ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές καθώς και το Ocean Viking», αναφέρει ανακοίνωση της ΜΚΟ

To Ocean Viking ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας, χωρίς επιτυχία, καθώς δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τις συντεταγμένες συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) του σκάφους. Διασωθέντες ανέφεραν πως πάνω στο σκάφος βρίσκονταν Σουδανοί, Σενεγαλέζοι, Σύροι, Πακιστανοί, Μαροκινοί και Αιγύπτιοι. Περίπου 45 από αυτούς διασώθηκαν από Λίβυους ψαράδες.

Η Ρώμη έδωσε το πράσινο φως για την είσοδο στο ιταλικό έδαφος 116 ανδρών, γυναικών και παιδιών που διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα ανοικτά της Λιβύης από το σκάφος της γαλλικής ΜΚΟ SOS Mediterranee, ανακοίνωσε η τελευταία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Δείτε ακόμα...