Λιβύη: Αναδιοργάνωση του επιτελείου ανακοινώνει ο Χαφτάρ

Χάφταρ
Πηγή: Eurokinissi

Την αναδιοργάνωση του επιτελείου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), του οποίου ηγείται ο Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε ο Στρατηγός Αχμάντ Αλ Μισμάρι.

Ο εν λόγω στρατός έχει αποφασίσει να αναδιοργανώσει τη διοικητική δομή του εν μέσω της υποχώρησης των δυνάμεών του από μία σειρά θέσεων κατά τη διάρκεια της διαμάχης με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, όπως δήλωσε το Σάββατο (13/06) ο εκπρόσωπος του Στρατού, Στρατηγός Αχμάντ Αλ Μισμάρι. 

Η γενική διοίκηση ανακοινώνει την αναδιοργάνωση της κύριας επιχειρησιακής έδρας του Λιβυκού Στρατού και τον διορισμό αξιωματικών που μπορούν να διεξάγουν αποτελεσματικά τη μάχη, καθώς και να ανταποκρίνονται σε αλλαγές στις συνθήκες μάχης.

επισήμανε ο εκπρόσωπος

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες, τις τελευταίες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια μιας αντεπίθεσης στα περίχωρα της Τρίπολης, ανακτώντας έδαφος από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, αποκάλυψε στις 6 Ιουνίου την πρωτοβουλία του Καΐρου για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη από τις 8:00 π.μ. της 8ης Ιουνίου και για πολιτική διευθέτηση υπό προϋποθέσεις.

Η κυβέρνηση της Λιβύης με την υποστήριξη του ΟΗΕ απέρριψε την πρόταση. Έπειτα από αυτή την ανακοίνωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις που είναι πιστές στον Στρατάρχη άρχισαν μια αντεπίθεση ενάντια στις δυνάμεις της GNA, κοντά στη Μισράτα.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη εισήλθε σε φάση πολιτικής αστάθειας μετά τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι από αντάρτες που υποστηρίχθηκαν από την αεροπορική δύναμη του ΝΑΤΟ το 2011.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...