Λιβύη: Αναβλήθηκαν για τον Ιανουάριο οι βουλευτικές εκλογές

Το κοινοβούλιο της Λιβύης στη Βεγγάζη
Φώτο Αρχείου / Το κοινοβούλιο της Λιβύης στη Βεγγάζη / Πηγή: Esam Omran Al-Fetori

Αναβολή των λιβυκών βουλευτικών εκλογών τον Ιανουάριο του 2022 αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης η Βουλή των Αντιπροσώπων με το επιχείρημα πως έχουν “προτεραιότητα” οι προεδρικές εκλογές που φαίνεται πως θα διεξαχθούν την προγραμματισμένη ημερομηνία της 24ης Δεκέμβρη.

Ο εκπρόσωπος της βουλής Αμπντάλα Μπλίχεκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τομπρούκ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία λέγοντας πως οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν 30 μέρες από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Λιβύης (HCE), όργανο που έχει τον ρόλο της Γερουσίας, δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής στην ανακοίνωση της Βουλής. Νωρίτερα ωστόσο γνωστοποίησε ότι απορρίπτει τον εκλογικό νόμο που εγκρίθηκε την Δευτέρα για τις βουλευτικές εκλογές, τονίζοντας ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη τού. Το Ανώτατο Κρατικό Συμβούλιο είχε επίσης αντιταχθεί και στον εκλογικό νόμο για τις προεδρικές, θεωρώντας ότι ήταν «προσαρμοσμένος» έτσι ώστε να ευνοεί τον στρατηγό, αρχηγό του “Λιβυκού Εθνικού Στρατού”,Χαλίφα Χάφταρ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...