Λιβύη: Δυνάμεις του Χάφταρ ανακατέλαβαν πόλη στα νοτιοανατολικά της Τρίπολης

Χάφταρ
Πηγή: Eurokinissi

Μια πόλη 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης ανακατέλαβαν σήμερα οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Χαλίφα Χάφταρ διοικητή του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού» (ΛΕΣ).

Όπως έγραψε έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του ΛΕΣ Άχμαντ αλ Μισμάρι, «μονάδες των ενόπλων δυνάμεων κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζώνης Αλ Ασάμπια σήμερα το πρωί, μετά από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών».

Η περιοχή αυτήβρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της δοτής «Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας» (GNA), που την είχαν καταλάβει πρόσφατα από τον ΛΕΣ.

Σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προβλήθηκαν εικόνες και βίντεο που δείχνουν την είσοδο των δυνάμεων του Χάφταρ στην πόλη.

Από την πλευρά του ο GNA έκανε λόγο μόνο για «πολλαπλασιασμό» των αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή της Αλ Ασάμπια. «Η πολεμική αεροπορία στοχοθέτησε τρία οχήματα, ένα στρατιωτικό θωρακισμένο όχημα τύπου Tiger των (Ηνωμένων Αραβικών) Εμιράτων, ένα άλλο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένα πολυβόλο και ένα φορτηγό με πυρομαχικά», υποστήριξε ο Μοχάμαντ Γκνούνου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...