Λιβύη: Ο Χάφταρ δεσμεύτηκε να στηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία

Χαλίφα Χάφταρ

Ο ηγέτης του «Εθνικού Λιβυκού Στρατού» στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, δεσμεύθηκε σήμερα να στηρίξει με τις δυνάμεις του την ειρηνευτική διαδικασία στη χώρα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Μοχάμεντ Γιουνές ελ Μένφι, τον νέο πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Προεδρικό Συμβούλιο και ο μεταβατικός πρωθυπουργός εκλέχτηκαν από το 75μελές λεγόμενο «Λιβυκό Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου» που συνεδρίασε στη Γενεύη, στις 5 Φεβρουαρίου. Μια εξέλιξη με εύθραυστους συμβιβασμούς, στην πλούσια σε ενεργειακούς πόρους χώρα της Βόρειας Αφρικής, που εντάσσεται στις ευρύτερες διευθετήσεις που «τρέχουν» στην ευρύτερη περιοχή και χαιρετίστηκε από ΗΠΑ και ΕΕ.

Ο Μένφι έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, στην ανατολική Λιβύη, πηγαίνοντας κατευθείαν στο αλ Ράζμα (25 χλμ. ανατολικά της Βεγγάζης), την έδρα του στρατάρχη Χάφταρ για να τον συναντήσει. Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook, η υπηρεσία πληροφοριών των δυνάμεων του Χάφταρ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο στρατάρχης διαβεβαίωσε τον Μένφι, που και αυτός κατάγεται από την ανατολική Λιβύη, για «τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων στην ειρηνευτική διαδικασία, στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Ο Χάφταρ επανέλαβε επίσης την υποστήριξή του στα μέλη του νέου Προεδρικού Συμβουλίου και στον πρωθυπουργό, ελπίζοντας ότι μπορούν να «επανενώσουν τα θεσμικά όργανα και να οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...