Λιβύη: Οι συγκρούσεις συνεχίζονται παρά την εκεχειρία

Τρίπολη, Λιβύη
Πηγή: Eurokinissi Τρίπολη, Λιβύη

Συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) και των δυνάμεων του Σάρατζ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, παρά τη συμφωνημένη εκεχειρία.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός υποστηρίζει πως προχώρησε στην κατάρριψη δύο τουρκικών drone.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΛΒΣ, Αχμέντ Μισμάρι:

«Οι δυνάμεις αεράμυνας του Λιβυκού Εθνικού Στρατού κατέρριψαν δύο τουρκικά drones. Το πρώτο καταρρίφθηκε πάνω από την αεροπορική βάση Όκμπα Ιμπν Νάφα, ενώ το δεύτερο πάνω από το νοτιοανατολικό μέρος της πρωτεύουσας Τρίπολης, στην περιοχή Αίν Ζάρα

Υπενθυμίζεται πως η Λιβύη αποτελεί πεδίο σύγκρουσης των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και της ευκολίας εξόρυξής τους.

Στο χορό των συγκρούσεων έχουν ενταχθεί και μικρότερες περιφερειακές δυνάμεις.

Μεταξύ αυτών είναι η Ελλάδα και η Τουρκία.

Η Αστική τάξη της Τουρκίας, προσπαθώντας να αναβαθμίσει το ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψε το απαράδεκτο σύμφωνο ΑΟΖ με την κυβέρνηση Σάρατζ που στην ουσία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Φυσικά, με την ανοχή -αν όχι προτροπή- Αμερικάνων, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Από την πλευρά της, η αστική τάξη της Ελλάδας για δικά της οφέλη, ακολουθεί το άρμα των Αμερικανών και Ευρωενωσιακών ιμπεριαλιστών.

Στα πλαίσια αυτά και χωρίς να έχει κάποια σχέση με την άμυνα της χώρας μας, έχουμε στείλει πολεμικό πλοίο να πλαισιώνει πολυεθνική δύναμη που ελέγχει την τήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει συμφωνηθεί.

Δείτε ακόμα...