Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ σκότωσαν επτά πολίτες, σύμφωνα με τον Σάρατζ

Λιβύη - Μηχανοκίνητες Δυνάμεις του Χαφτάρ
Φώτο Αρχείου / Λιβύη – Μηχανοκίνητες Δυνάμεις του Χαφτάρ / Πηγή: LNA

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αναγνωρισμένης κυβέρνησης Σάρατζ, τουλάχιστον 7 πολίτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Χαφτάρ στην Τρίπολη.

Ο Αμίν αλ-Χασεμί αντιπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι αργά το Σάββατο σημειώθηκε ένοπλη επίθεση σε καταφύγιο, από στρατιωτικές δυνάμεις του Χαφτάρ στη πρωτεύουσα της χώρας.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα 5χρονο αγόρι από το Μπακλαντές, ενώ σύμφωνα με τον αλ-Χασεμί υπάρχουν 17 ακόμα τραυματισμένοι πολίτες.

Δεν υπήρξε καμία άμεση ανακοίνωση από τις δυνάμεις Χαφτάρ.

H συνοικία Fornaj φιλοξενεί άτομα που είχαν εκτοπιστεί κατά τη διάρκεια παλαιότερων συγκρούσεων, σύμφωνα με τον Οσάμα Αλί, εκπρόσωπο της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης και ασθενοφόρων της Τρίπολης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να εκκενώσουν το καταφύγιο μεταφέροντας τους εναπομείναντες σε άλλη περιοχή.

Η πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος από τότε που ο μακροχρόνιος ηγέτης της Μουαμάρ Καντάφι ανατράπηκε από εξέγερση που υποστήριξε το ΝΑΤΟ και χώρες της ΕΕ το 2011.

Έκτοτε είναι χωρισμένη σε δύο αντίπαλες διοικήσεις:

Το διεθνώς αναγνωρισμένο GNA που εδρεύει στην Τρίπολη και μια παράλληλη διοίκηση που εδρεύει στην Ανατολή σύμμαχη του Χαφτάρ.

Οι όποιες προσπάθειες γίνονται για ειρήνευση, είναι στα όρια και με τον τρόπο που καθορίζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανάλογα τον συσχετισμό δύναμης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...