Λιβύη: Τουλάχιστον 2.000 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Πλημμύρες στη Λιβύη
Πλημμύρες στη Λιβύη

Ο επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, ο Οσάμα Χαμάντ, υποστήριξε σήμερα πως ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Λιβύη ξεπερνά τις δύο χιλιάδες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masar, είπε χαρακτηριστικά: «Χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, περισσότεροι από 2.000 είναι νεκροί». Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει εκπρόσωπος της παράλληλης κυβέρνησης έκανε λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Λιβύη.

Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης «σημαντικές υλικές ζημιές στις υποδομές και σε περιουσίες», πρόσθεσε ο λίβυος αξιωματούχος.

Η καταιγίδα έπληξε την ανατολική περιοχή της Λιβύης χθες το απόγευμα και κυρίως τις παραλιακές πόλεις Τζαμπάλ αλ-Αχνταρ και την Βεγγάζη όπου επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην Ντέρνα, πόλη των 100.000 κατοίκων, που διαρρέεται από ποτάμι. Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης έχουν χάσει επαφή με εννέα στρατιώτες που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης στην πόλη αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιβυκού κοινοβουλίου.

Η κυβέρνηση της Βεγγάζης κήρυξε την Ντέρνα τόπο φυσικής καταστροφής. Εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε δυσπρόσιτες ζώνες, ενώ τα συνεργεία διάσωσης, με την υποστήριξη του στρατού, προσπαθούν να επιχειρήσουν στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...