Λιβύη: Τραυματίστηκαν μέλη της ελληνικής αποστολής σε τροχαίο

Μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται στη Λιβύη μεταφέροντας την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα στη γειτονική χώρα τραυματίστηκαν σε τροχαίο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οι τραυματίες φέρεται να μην διατρέχουν κίνδυνο αλλά να μεταφέρονται προς το νοσοκομείο της Βεγγάζης, ενώ σε ε ετοιμότητα βρίσκεται και το C-130 στην Ελλάδα που νωρίτερα είχε μεταφέρει την αποστολή στη Λιβύη.

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».

Δείτε ακόμα...