Λιβύη: Υποκριτική έκκληση της Ε.Ε για εκεχειρία

Βομβαρδισμός στο λιμάνι της Τρίπολης
Φώτο Αρχείου / Λιβύη. Βομβαρδισμός στο λιμάνι της Τρίπολης / Πηγή: twitter

Η υποκρισία της ΕΕ δεν έχει όρια!

Αφού πρωταγωνίστησε στην εισβολή στην Λιβύη και στην ουσιαστική διάλυσή της, τώρα παρουσιάζεται ως ο θεματοφύλακας της ειρήνης.

Με το θράσος που χαρακτηρίζει τους ιμπεριαλιστές (και) της ΕΕ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ απηύθυναν κοινή έκκληση για μια ανθρωπιστική(!) εκεχειρία στη Λιβύη, λέγοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Έχει προηγηθεί αντίστοιχη “έκκληση” από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και της Ειδικής Αντιπροσώπου του για τη Λιβύη Στέφανι Τούρκο Ουίλιαμς.

Στη Λιβύη, αυτή τη στιγμή εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα όλες οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες περιφερειακές δυνάμεις.

Στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς δυστυχώς συμμετέχει και η χώρα μας.

Με το πρόσχημα της διασφάλισης του εμπάργκο όπλων στις αντιμαχόμενες δυνάμεις της Λιβύης, στην ουσία προσπαθεί να εξασφαλίσει καλύτερη θέση για τους ντόπιους μονοπωλιακούς ομίλους και μεγαλοεπιχειρηματίες στους ευρύτερους ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...