Λιζ Τρας: Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για ηγέτης και πρωθυπουργός των Τόρις

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Λονδίνο, η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Liz Truss, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για ηγέτης και πρωθυπουργός των Τόρις σε άρθρο της για την Telegraph αργά την Κυριακή.

“Αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις στο εσωτερικό εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις στο εξωτερικό, από μια επιθετική Ρωσία έως μια ολοένα και πιο διεκδικητική Κίνα”, έγραψε στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας. “Θα είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε για τον βρετανικό λαό. Βάζω τον εαυτό μου μπροστά γιατί μπορώ να ηγηθώ, να πάρω τις δύσκολες αποφάσεις και να φέρω εις πέρας”.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών ήταν ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές της Ρωσίας στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του την Πέμπτη να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο άρθρο, η Liz Truss επαίνεσε τον εαυτό της που «βοήθησε να ηγηθεί της διεθνούς απάντησης» στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και «παρέδωσε ένα πακέτο σκληρών κυρώσεων που ακολούθησαν όλοι».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...