Λωρίδα της Γάζας: 12 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ

Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας - 19/04/2022
(Φωτό αρχείου) Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας

Δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διεξήγαγε στοχευμένες επιχειρήσεις εναντίον τριών διοικητών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση.

Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δώδεκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και να τραυματιστούν άλλοι 20, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν στις ζώνες που επλήγησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα περί τις 05:30 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

«Θρηνούμε τους ηγέτες και τις συζύγους τους και κάποια από τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν» σε αυτό το «άνανδρο σιωνιστικό έγκλημα», ανέφερε ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως «το αίμα των μαρτύρων θα αυξήσει [την] αποφασιστικότητα» του κινήματος.

Το Ισραήλ «περιγέλασε όλες τις πρωτοβουλίες των μεσολαβητών, η αντίσταση θα εκδικηθεί τους ηγέτες» που σκοτώθηκαν τη νύχτα, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, WAFA

Δείτε ακόμα...