Λωρίδα της Γάζας: Αεροπορικές επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό

Παλαιστίνη: Ασθενοφόρο σε ισοπεδωμένο, από τις επιθέσεις του Ισραήλ, εμπορικό δρόμο στη Λωρίδα της Γάζας
Παλαιστίνη: Ασθενοφόρο σε ισοπεδωμένο, από τις επιθέσεις του Ισραήλ, εμπορικό δρόμο στη Λωρίδα της Γάζας / Πηγή: TWITTER

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή σε απάντηση των Παλαιστινιακών πυραύλων στο έδαφός του, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων έχει αυξηθεί την περασμένη εβδομάδα, αφού έξι Παλαιστίνιοι μαχητές διέφυγαν από τη ισραηλινή φυλακή μέγιστης ασφάλειας τη Δευτέρα. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει έκτοτε τέσσερις από τους κρατούμενους.

Αντλώντας ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, οι μαχητές της Γάζας εκτόξευσαν έναν πύραυλο στο Ισραήλ την Παρασκευή, όταν συνελήφθησαν δύο από τους αιχμαλώτους και στη συνέχεια πάλι το Σάββατο, αφού πιάστηκαν άλλοι δύο κρατούμενοι που είχαν διαφύγει. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε στόχους της Χαμάς, της ισλαμιστικής ένοπλης ομάδας που κυβερνά τη Γάζα. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Μια εύθραυστη ανακωχή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έληξε 11 ημέρες σφοδρών συγκρούσεων τον Μάιο, στον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 250 Παλαιστίνιοι και 13 στο Ισραήλ.

Πηγή: Reuters

Δείτε ακόμα...