Λωρίδα της Γάζας: Αρνητική η απάντηση του Ισραήλ για εκεχειρία δηλώνει η Χαμάς

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε σήμερα ότι η ισραηλινή απάντηση στην πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα είναι «γενικά αρνητική».

«Οι διαμεσολαβητές (στο Κατάρ) μάς διαβίβασαν το βράδυ της Τρίτης τη θέση» του Ισραήλ για την πρόταση της Χαμάς, «η οποία είναι συνολικά αρνητική και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού μας», δήλωσε ο αξιωματούχος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό.

Ο Χαμντάν θεωρεί ότι η απάντηση του Ισραήλ αποτελεί «μια οπισθοδρόμηση» σε σχέση με τις ισραηλινές θέσεις «οι οποίες είχαν διαβιβαστεί προηγούμενα στους διαμεσολαβητές» και ότι «μπορεί να εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις και ίσως τις οδηγήσει σε αδιέξοδο». Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της ισραηλινής απάντησης.

Η Χαμάς δηλώνει ότι είναι έτοιμη -σε μια νέα πρόταση που διαβιβάστηκε την περασμένη εβδομάδα στους μεσολαβητές- για εκεχειρία έξι εβδομάδων κατά τη διάρκεια της οποίας 42 όμηροι που κρατούνται στη Γάζα θα μπορούσαν να απελευθερωθούν με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ.

Ζητεί επίσης την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα και μεγαλύτερη είσοδο βοήθειας, υπογράμμισε ο Χαμντάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...