Λωρίδα της Γάζας: Έκθεση καταγράφει τις φρικαλεότητες του κράτους -δολοφόνου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία σε σχέση με τις θηριωδίες που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, δεν μπόρεσαν να κρυφτούν στην έκθεση που δημοσίευσαν οι New York Times. Η εφημερίδα, μέσα στα πλαίσια της αμερικάνικης προπαγάνδας προσπάθησε να ξεπλύνει και να δικαιολογήσει την ισραηλινή βιαιότητα με την κλασσική καραμέλα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», καθώς ο τίτλος της έκθεσης ήταν «Πως το Ισραήλ αποδυνάμωσε την προστασία των πολιτών όταν βομβάρδισε τους μαχητές της Χαμάς».

Άλλωστε, είναι γνωστή η τακτική συγκάλυψης των New York Times, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αντιστροφή της πραγματικότητας για το χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα, ξεκινώντας με την είδηση «ισραηλινό χτύπημα με εκατοντάδες νεκρούς», ενώ στη συνέχεια η είδηση έγινε: «Τουλάχιστον 500 νεκροί από χτύπημα σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους» και έπειτα από νέα αλλαγή κατέληξε ως εξής: «Τουλάχιστον 500 νεκροί από έκρηξη (!) σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους».

Η έρευνα διαπιστώνει ότι το Ισραήλ έκανε αλλαγές στους κανόνες εμπλοκής, σημειώνοντας κυνικά πως οι αλλαγές έγιναν στο πλαίσιο μιας «άνευ προηγουμένου» στρατιωτικής απειλής και πως το κράτος-δολοφόνος «πάντα συμμορφώνονταν με τους νόμους του πολέμου»

Παρά ταύτα, τα ισραηλινά αίσχη αποκαλύπτονται, καθώς η έκθεση αναφέρεται στο αυξημένο όριο βλάβης πολιτών ανά «προληπτικό χτύπημα». Αναφέρεται πως ισραηλινός στρατός αύξησε αυτό το όριο σε 20 (από 10) και κατά περίπτωση… θα μπορούσαν χτυπήματα να βλάψουν και πάνω από 100 αμάχους. 

Επίσης, προσθέτει πως καταργήθηκαν τα όρια για το πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο κάθε μέρα. Δηλαδή, η στρατιωτική ηγεσία διέταξε ότι οι δυνάμεις της θα μπορούσαν αθροιστικά να διακινδυνεύσουν να σκοτώσουν έως και 500 αμάχους την ημέρα σε προσχεδιασμένα χτυπήματα. Δύο μέρες αργότερα βέβαια, ακόμη και αυτό το όριο καταργήθηκε, επιτρέποντας στους αξιωματικούς να πραγματοποιήσουν όσα χτυπήματα έκριναν νόμιμα. 

Στην έκθεση υπογραμμίζεται, επίσης, ότι το Ισραήλ αύξησε τον αριθμό των στρατιωτικών στόχων που προσπάθησε «προληπτικά» να χτυπήσει, έριξε μεγάλες, ανακριβείς βόμβες και χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύει και να καταγράφει τους στόχους πιο γρήγορα.

Αξιοποίησε ακόμη μη κατευθυνόμενες βόμβες και βόμβες 2.000 λιβρών, ενώ τις πρώτες επτά εβδομάδες από τις 7 Οκτώβρη του 2023, εκτόξευσε 30.000 πυρομαχικά στη Γάζα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης.

Για να υπολογίσει τον αριθμό των αμάχων σε ένα κτίριο, ο ισραηλινός στρατός εξαρτιέται από εκτιμήσεις για τη χρήση κινητού τηλεφώνου στη γύρω γειτονιά… 

Το μοντέλο προφανώς δεν ήταν πάντα ακριβές, καθώς αξιωματικοί είπαν ότι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία κάθε τηλεφώνου, ενώ άφηνε εκτός κάδρου την περίπτωση να βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μεγάλες ομάδες, θεωρώντας πως θα κατανεμηθούν στη γύρω περιοχή. 

Δείτε ακόμα...