Λωρίδα της Γάζας: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και 15 ακόμη τραυματίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό

Από τις χθεσινές (2/9/21) διαδηλώσεις στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ - Μεταφορά Παλαιστίνιου τραυματία από πυρά του Ισραηλινό στρατού κατοχής
Από τις χθεσινές (2/9/21) διαδηλώσεις στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ – Μεταφορά Παλαιστίνιου τραυματία από πυρά του Ισραηλινό στρατού κατοχής (Πηγή: twitter / @MuhammadSmiry)

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 15 ακόμη τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τον ισραηλινό στρατό χθες το βράδυ κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ένας 26χρονος άνδρας πέθανε από πυρά που δέχθηκε στην κοιλιά κατά τη διάρκεια των νέων συγκρούσεων που άφησαν τουλάχιστον 15 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα διαδηλώνουν κοντά στα σύνορα για σχεδόν τρεις εβδομάδες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον 14χρονο ισραηλινό αποκλεισμό του παράκτιου θύλακα.

Τουλάχιστον ένας θάνατος και 80 τραυματισμοί Παλαιστινίων διαδηλωτών έχουν αναφερθεί συνολικά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, WAFA

Δείτε ακόμα...