Λωρίδα της Γάζας: Επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ

Άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Με την χρήση αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνει την δολοφονική επιχείρησή του, προσπαθώντας να μπει στην πόλη της Γάζας.

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν στο «Al Jazeera» ότι τα ισραηλινά άρματα έχουν φτάσει στο ανατολικό άκρο της λεωφόρου Salah al-Din, η οποία βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά τον φράχτη και διασχίζει από βορά προς νότο την Λωρίδα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο οι ισραηλινοί καταστρέφουν οτιδήποτε κινείται στην λεωφόρο. Βίντεο δείχνει ισραηλινό άρμα να καταστρέφει ένα αυτοκίνητο που έτυχε να περνάει από την περιοχή. 

Η εισβολή έχει γίνει για να κόψουν την πόλη της Γάζας (και κατά συνέπεια ολόκληρη την Λωρίδα) στα δύο, εντείνοντας ανάμεσα σε άλλα τον βάρβαρο αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα. Μάχες επίσης σημειώνονται και στην πόλη Ζεϊτούν στην βόρεια Γάζα. 

Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στον βόρειο τομέα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, Παλαιστίνιοι μαχητές οχυρωμένοι στα κτίρια γύρω από την λεωφόρο, επιχειρούν να ανακόψουν την προέλαση του ισραηλινού στρατού.

Για υποχώρηση των ισραηλινών αρμάτων από την Γάζα, κάνει λόγο η Χαμάς

Τα ισραηλινά άρματα που πλησίασαν νωρίτερα τα περίχωρα της πόλης της Γάζας έχουν πλέον υποχωρήσει, σύμφωνα με το «Al Jazeera» που αναμεταδίδει τις δηλώσεις του επικεφαλής του γραφείου της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως χερσαία προέλαση μέσα στις κατοικημένες γειτονιές της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό που συνέβη στην οδό Σαλάχ αλ-Ντιν ήταν η εισβολή μερικών αρμάτων μάχης του στρατού κατοχής και μιας μπουλντόζας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Σαλάμα Μααρούφ.

«Τα οχήματα αυτά στόχευσαν δύο αυτοκίνητα πολιτών στην οδό Σάλαχ αλ-Ντιν πριν η αντίσταση τους αναγκάσει να υποχωρήσουν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία παρουσία οχημάτων του στρατού κατοχής στην οδό Σάλαχ αλ-Ντιν και η κίνηση στον δρόμο έχει επανέλθει στο φυσιολογικό», αναφέρει.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, σήμερα το πρωί, ισραηλινά τανκς και μια μπουλντόζα προχώρησαν στην οδό Σάλαχ αλ-Ντιν στα νότια της πόλης της Γάζας ξεκινώντας από τη συνοριακή περιοχή Juhor al-Deek, περίπου 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας.

Η οδός Salah al-Din απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από τον ισραηλινό φράχτη διαχωρισμού της Λωρίδα της Γάζας. Δεν υπάρχουν κτίρια κατοικιών στην περιοχή η οποία αποτελείται από χωράφια και άδεια γη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έφτασαν σε αυτήν την περιοχή και κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Γάζα, το 2014 και είχαν -και τότε- υποχωρήσει αμέσως.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Hazem Qasem, επιβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται στην λεωφόρο Salah al-Din και ότι σημειώνονται σφοδρές μάχες.

Η Χαμάς, απαντά στην ισραηλινή εισβολή, με μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών. Συναγερμός έχει σημάνει στις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν

Οι κινήσεις των μακελάρηδων του Ισραήλ συνοδεύονται από μπαράζ πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών, τόσο στην πόλη της Γάζας, όσο και σε άλλες περιοχές.

Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»

Δείτε ακόμα...