Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά τανκς χτύπησαν στόχους της Χαμάς

Παλαιστίνη - Λωρίδα της Γάζας - Gaza
Παλαιστίνη – Λωρίδα της Γάζας – Gaza / Πηγή: unspash / Φωτογράφος: chuttersnap

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τανκς του χτύπησαν στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή, ως αντίποινα στη συνέχιση των επιθέσεών της με μπαλόνια στα σύνορα.

Η δήλωση που έγινε νωρίς το πρωί ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές εκρηκτικές και εμπρηστικές επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ το Σάββατο.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα σε κανένα από τα περιστατικά.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ένα ισραηλινό βλήμα πυροβολήθηκε προς ένα σημείο ελέγχου πεδίου ανατολικά της Χαν Γιουνίς και ένα άλλο ανατολικά της Ντέιρ Αλ Μπαλάχ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή πυροσβεστική υπηρεσία, οι πυροσβεστικές βόμβες – πρόχειρες συσκευές τοποθετημένες σε μπαλόνια ή πλαστικές σακούλες φουσκωμένες με ήλιο – έχουν προκαλέσει περισσότερες από 400 πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις στη Γάζα σχεδόν καθημερινά από τις 6 Αυγούστου, ενώ ενισχύει τον αποκλεισμό του Παλαιστινιακού κράτους, που έχει αιματοκυλίσει για τόσα χρόνια.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, απαγόρευσε την είσοδο καυσίμων για το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Γάζα, βυθίζοντας τη στο σκοτάδι.  

Πηγή: AlJazeera

Δείτε ακόμα...