Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί και εκτόξευση ρουκετών

Δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατοικημένων περιοχών στη Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας - Μάης 2021
Φώτο Αρχείου / Δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατοικημένων περιοχών στη Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας – Μάης 2021 / Πηγή: TWITTER

Αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Χθες. Είχε προηγηθεί η εκτόξευση ρουκέτας που κατέπεσε σε χωράφι, στην ισραηλινή κοινότητα Σντερότ, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

«Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έβαλαν στο στόχαστρο στρατιωτικές θέσεις και την είσοδο σήραγγας που οδηγεί σε υπόγειο συγκρότημα όπου είναι αποθηκευμένα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την προώθηση των ρουκετών», ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

«Τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξήσουν την αποφασιστικότητα του λαού μας και της αντίστασης (…) για την υπεράσπιση των ιερών τόπων μας στην Ιερουσαλήμ, ανεξαρτήτως θυσιών», απάντησε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ.

Μετά τα ισραηλινά αντίποινα, άλλες τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ, οι οποίες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.. Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν μέσα στη νύχτα σε ισραηλινές κοινότητες που βρίσκονται γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η νέα ένταση προκλήθηκε στο φόντο της επίθεσης της ισραηλινής αστυνομίας στην πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ. Την περασμένη Παρασκευή και την Κυριακή  τραυματίστηκαν πάνω από 170 άνθρωποι, από την ισραηλινή αστυνομία, εν μέσω του εορτασμού του Ραμαζανιού.

Δείτε ακόμα...