Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινός βομβαρδισμός και καταστολή Παλαιστινίων στην μεθοριακή γραμμή

Παλαιστίνη: Ασθενοφόρο σε ισοπεδωμένο, από τις επιθέσεις του Ισραήλ, εμπορικό δρόμο στη Λωρίδα της Γάζας
Παλαιστίνη: Ασθενοφόρο σε ισοπεδωμένο, από τις επιθέσεις του Ισραήλ, εμπορικό δρόμο στη Λωρίδα της Γάζας / Πηγή: TWITTER

Νέα αεροπορική επιδρομή κατά της Λωρίδας της Γάζας, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, με πρόσχημα την εξαπόλυση εμπρηστικών μπαλονιών από τον πολιορκημένο θύλακα. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα από τους βομβαρδισμούς.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση Παλαιστινιακών οργανώσεων ότι θα ξαναρχίσουν τις διαδηλώσεις στην γραμμή που χωρίζει την Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις για την χαλάρωση των περιορισμών που εφαρμόζονται κατά του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στη διάρκεια της νύχτας, καίγοντας λάστιχα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ αντέδρασαν «με τη χρήση μέσων καταστολής διαδηλώσεων», ενώ οι υπηρεσίες Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, με τον ένα από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

Δείτε ακόμα...