Λωρίδα της Γάζας: Νέα πολύνεκρα πλήγματα σε νοσοκομεία και σχολεία – Στους 9.488 οι νεκροί

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες ήταν ο απολογισμός των νέων ανελέητων επιθέσεων του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ σε νοσοκομεία και σχολεία στη Γάζα το Σάββατο, με τους νεκρούς στη Λωρίδα να αγγίζουν τις 9.500.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 54 τραυματίστηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό στο σχολείο αλ Φαχούρα. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά που κάθονταν στην αυλή του σχολείου, τα οποία κομματιάστηκαν από την έκρηξη.

Αρκετά παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο ένα κτίριο κατοικιών στη συνοικία Αλ-Μανσούρα.

Στόχος ανελέητου βομβαρδισμού έγινε σήμερα το πρωί και το πανεπιστήμιο Αλ Αζάρ.

Στο στόχαστρο του Ισραήλ βρίσκονται πλέον τα μέρη όπου συγκεντρώνονται οι άμαχοι, δηλαδή σχολεία και νοσοκομεία.

Χθες υπήρξε μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της Γάζας, ενώ σήμερα το πρωί χτυπήθηκε ξανά η περιοχή του νοσοκομείου Αλ Κουντς.

Τουλάχιστον 231 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών από την εκστρατεία γενοκτονίας του Ισραήλ στον θύλακα έχει ανέλθει σε 9.488, εκ των οποίων πάνω από 3.900 παιδιά, και σχεδόν 2.200 άλλους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, να αγνοούνται ακόμη κάτω από τα ερείπια.

Πηγή: Times of Gaza, Wafa, CNN, Al Jazeera

Δείτε ακόμα...