Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα της Ράφας

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε και σήμερα  το σφυροκόπημα ανατολικών προαστίων της Ράφας και την ισοπέδωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων και αγροκτημάτων στη νότια Λωρίδα Γάζας εμμένοντας στο σχέδιο δημιουργίας «αποστρατιωτικοποιημένης» ζώνης και στρατιωτικής κατοχής όλης της περιοχής, αυξάνοντας την κλιμάκωση της ασφυκτικής πίεσης στους πάνω από 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένους αμάχους και στο σύνολο των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της περιοχής ώστε να τους εξαναγκάσει σε διωγμό προς τα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με ανταποκριτές του Al Jazeera στη Ράφα, που μίλησαν με κατοίκους της περιοχής, πλέον δεν υπάρχουν χωράφια και φάρμες ή σπίτια που να έχουν μείνει ανέπαφα και να μην έχουν υποστεί μερική ή ολική καταστροφή. Μπουλντόζες του στρατού, μετά από βομβαρδισμούς, ισοπεδώνουν χωράφια για να καταστρέψουν κάθε δυνατότητα αγροτικής παραγωγής.

Παράλληλα αυξήθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές σε ανατολική και κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Συνολικά μέσα στο τελευταίο 24ωρο (μεσημέρι Τετάρτης ως μεσημέρι Πέμπτης) σκοτώθηκαν τουλάχιστον 83 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 142. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις 7 Οκτωβρίου διαμορφώνεται σε 30.800 νεκρούς και πάνω από 72.298 τραυματίες.

Η UNICEF ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 17.000 παιδάκια στη Γάζα έχουν μείνει ασυνόδευτα ή χωριστά από τις οικογένειές τους και πάνω από 25.000 άλλα έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους δύο γονείς.

Μέσα στους πέντε μήνες ο ισραηλινός στρατός έχει χάσει 247 στρατιώτες (οι περισσότεροι ηλικίας 20 ως 30 ετών) ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Σήμερα σκοτώθηκε ένας στρατιώτης 21 ετών μετά από σφοδρές συγκρούσεις στη Νότια Γάζα και τραυματίστηκαν άλλοι 12. Την Τετάρτη είχαν τραυματιστεί άλλοι 13. Ολοι συμμετείχαν στις σφοδρές συγκρούσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες στο οικιστικό τετράγωνο της Χαν Γιούνις που είναι γνωστό ως «Χάμαντ Τάουν» όπου τους είχαν στήσει ενέδρα μαχητές της Χαμάς.

Μέσα στον όλεθρο των επιθέσεων, του λιμού και της αβεβαιότητας, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σήμερα σε μία ακόμη αισχρή ενέργεια: πέταξε φυλλάδια στα αραβικά ευχόμενος στους Παλαιστίνιους…«καλό Ραμαζάνι» και θυμίζοντάς τους πως θα πρέπει «να ταΐσουν αυτούς που έχουν ανάγκη και να μιλήσουν για καλοσύνη»!

Δείτε ακόμα...