Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε αποθήκη της UNRWA στη Ράφα – Πολλοί τραυματίες

Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι μια από τις αποθήκες της «επλήγη» σήμερα από πλήγμα στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Η Τζουλιέτ Τούμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ, έκανε λόγο για «πολλούς τραυματίες». από το πλήγμα.

Το υπουργείο Υγείας του Παλαιστινιακού θύλακα τόνισε από την πλευρά του ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον «βομβαρδισμό» της αποθήκης.

Στο μεταξύ, αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζουν την μονιμοποίηση της παύσης χρηματοδότησης της UNRWA, λόγω της αντίθεσης του Κογκρέσου προς τη συνέχισή της, ενώ η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να θεωρεί απαραίτητο το έργο της υπηρεσίας αυτής.

Οι ΗΠΑ, όπως και άλλες χώρες, ανέστειλαν τη χρηματοδότηση της UNRWA τον Ιανουάριο, αφού το Ισραήλ κατηγόρησε 12 εργαζόμενους της υπηρεσίας, από τους συνολικά 13.000 που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, ότι συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ΟΗΕ έχει ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες και η UNRWA έχει απολύσει μέλη του προσωπικού της, αφού το Ισραήλ έδωσε στην υπηρεσία πληροφορίες για τις καταγγελίες.

Ο Ουίλιαμ Ντιρί, διευθυντής του γραφείου της UNRWA στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο Reuters ότι η αμερικανικές δωρεές καλύπτουν το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...