Λωρίδα της Γάζας: Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα από πυρά του ισραηλινού στρατού

Παλαιστίνη - Λωρίδα της Γάζας - Gaza
Παλαιστίνη – Λωρίδα της Γάζας – Gaza / Πηγή: unspash / Φωτογράφος: chuttersnap

Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του που, προκλήθηκαν πριν από πέντε ημέρες από πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συγκρούσεων κατά μήκος του συνοριακού φράχτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το ισραηλινό έδαφος, ανέφεραν σήμερα οι αρχές του θύλακα.

Είχε τραυματιστεί το Σάββατο στο περιθώριο των διαδηλώσεων κοντά στον φράχτη που χωρίζει τη Γάζα, μια περιοχή που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, από το ισραηλινό έδαφος.

Άλλοι 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 13 ετών, τραυματίστηκαν επίσης από ισραηλινά πυρά.

Πολλές παρατάξεις καλούν σε μια νέα κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα κοντά στον συνοριακό φράχτη στον τομέα Χαν Γιούνες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό που επιβάλλει το εβραϊκό κράτος και την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μετά τις συγκρούσεις του Σαββάτου, το εβραϊκό κράτος πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον “τεσσάρων σημείων κατασκευής όπλων και αποθηκών” της Χαμάς.

Πλήγματα πραγματοποιήθηκαν επίσης, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, σε αντίποινα για τη χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς που προκάλεσαν πυρκαγιές σε θάμνους στην ισραηλινή πλευρά.

Πηγή: AFP

Δείτε ακόμα...