Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 120 νεκροί σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει για 95η ημέρα τη σφαγή των Παλαιστινίων, με επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στη Δυτική Όχθη.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν διαπράξει σήμερα τουλάχιστον δώδεκα επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 126 Παλαιστίνιοι και άλλοι 241 να τραυματιστούν.

Το υπουργείο ανέφερε ότι πολλά θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους, ενώ τα ασθενοφόρα και τα πληρώματα της πολιτικής άμυνας δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.

Τις τελευταίες ώρες, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις έχουν ενταθεί στην πόλη Χαν Γιουνίς, προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ενώ ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων στο νοσοκομείο Νάσερ στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Άλλοι 27 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μαχών στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο στρατός.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός έδειξαν ότι 519 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί και άλλοι 2.465 τραυματίστηκαν από το ξέσπασμα του πολέμου.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο στρατός είχε ανακοινώσει τη δολοφονία εννέα στρατιωτών στη Γάζα.

Δείτε ακόμα...