Λωρίδα της Γάζας: Προς κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στη Ράφα

Συνεχίζει για 192η ημέρα το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας το κράτος του Ισραήλ, παρά τον πολεμικό πυρετό που προκάλεσε το μπαράζ ιρανικών drones και πυραύλων το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, σε απάντηση για την επίθεση την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι η ιρανική επίθεση δεν τον εκτρέπει από την επίτευξη των στόχων που έχουν οριστεί στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

«Μολονότι δεχτήκαμε επίθεση από το Ιράν, δεν χάσαμε από τα μάτια μας, ούτε για μια στιγμή, τη ζωτική αποστολή μας στη Γάζα, που συνίσταται να σώσουμε τους ομήρους μας που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, εντολοδόχου του Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι.

Ανήγγειλε έτσι την ανάπτυξη ως την Τρίτη δυο επιπλέον ταξιαρχιών εφέδρων στη Γάζα, ενώ άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι παζαρεύουν με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους τους την αναστολή άμεσων αντιποίνων προς το Ιράν με αντάλλαγμα την κλιμάκωση των επιθέσεων στην Ράφα και τον περιορισμό των επιθέσεων από τη Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά από την αρχή του πολέμου έφθασε τους 33.797 και των τραυματιών τους 76.465. Τις τελευταίες 24 ώρες, 68 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 94 έχουν τραυματιστεί.

Επιπλέον, νεότερα στοιχεία του Δορυφορικού Κέντρου του ΟΗΕ ανέφεραν χτες πως το 90% των κτιριακών δομών στη λεγόμενη «νεκρή ζώνη» της Γάζας που δημιούργησε μετά την έναρξη του πολέμου ο ισραηλινός στρατός έχουν ισοπεδωθεί σε βάθος ενός χιλιομέτρου από το φράκτη με το Ισραήλ. Ειδικότερα από τις 29 Φλεβάρη υπολογίζεται πως έχουν ισοπεδωθεί εντελώς 3.033 κτίρια, 327 έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες και άλλα 266 αρκετά μεγάλες ζημιές.

Δείτε ακόμα...