Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Ράφα

Με νέους βομβαρδισμούς και επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, στη νότια πόλη Ράφα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από 1,5 εκατομμύριο άμαχοι και εκτοπισμένοι, σε άλλες πόλεις, σε προσφυγικούς καταυλισμούς, σε ήδη χτυπημένα νοσοκομεία και σε σημεία διανομής της ελάχιστης ανθρωπιστικής βοήθειας που μπαίνει στη Γάζα, συνεχίζεται η γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Ο τελευταίος γύρος επιθέσεων του Ισραήλ σε όλη τη Γάζα, την 167η ημέρα των δολοφονικών επιχειρήσεων, έχει προκαλέσει τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων Παλαιστινίων αμάχων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA: Στην περιοχή του Νοσοκομείου «Αλ-Σίφα» στην πόλη της Γάζας, στην περιοχή Αλ-Μίνα, δυτικά της πόλης της Γάζας, στον καταυλισμό Σάτι, δυτικά της πόλης της Γάζας, στην Ντέιρ ελ-Μπάλαχ, στο κέντρο της Γάζας, στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 65 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 92 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι νεκροί στη Λωρίδα από τις ισραηλινές επιθέσεις έχουν ανέλθει στις 31.988. Οι τραυματίες έχουν φτάσει στις 74.188. Επιπλέον, περίπου 8.000 άτομα αγνοούνται. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στο φόντο αυτό συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Πόλης της Γάζας, «Αλ Σίφα».

Ο κατοχικός στρατός ανέφερε σήμερα ότι στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σκότωσε περισσότερους από 50 Παλαιστίνιους ενόπλους σε συγκρούσεις γύρω από το νοσοκομείο και παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση τουλάχιστον 160 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Κάπου 300 άλλοι, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες, αφέθηκαν χτες ελεύθεροι μετά από ανακρίσεις που συνοδεύονταν από άγριους ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και εξευτελισμούς.

Κάποιοι από τους χιλιάδες εκτοπισμένους αμάχους που παραμένουν σε χώρους εντός και εκτός του νοσοκομείου, μιλώντας σε δημοσιογράφους του «Al Jazeera» περιέγραψαν σκηνές κόλασης. Κάποιοι είπαν πως είχαν να φάνε τουλάχιστον 3 μέρες, κάποιοι άλλοι ότι αναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί περνώντας μέσα από δεκάδες πτώματα σε χώρους εντός και εκτός του νοσοκομείου ενώ τους σημάδευαν Ισραηλινοί στρατιώτες.

Δείτε ακόμα...