Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ χτύπησε χτες το καταφύγιο του ΟΗΕ στη Χαν Γιουνίς και σήμερα απαιτεί την εκκένωσή του!

Το βομβαρδισμένο από τους Ισραηλινούς καταφύγιο της Unrwa του ΟΗΕ στην Χαν Γιουνίς

Το Ισραήλ απαίτησε την εκκένωση καταφυγίου του ΟΗΕ στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μέσα στο οποίο 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά την προηγούμενη μέρα, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa).

«Ο ισραηλινός στρατός έδωσε προθεσμία έως τις 17.00 τοπική ώρα της Παρασκευής για την εκκένωση του καταφυγίου» όπου είχαν πάει «δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να προστατευθούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Unrwa.

Σύμφωνα με έναν από τους εκτοπισμένους, τον ‘Αμαλ Λουμπάντ, οι στρατιώτες κάλεσαν από το μεγάφωνο μια υπεύθυνη της Unrwa. «Εκείνη πήγε κοντά σε άρματα μάχης και της είπαν να μας γνωστοποιήσει να εκκενώσουμε τον χώρο» είπε. «Δεν ξέρουμε πού να πάμε», πρόσθεσε .

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δύο άρματα μάχης βομβάρδισαν αυτό το σχολικό κτίριο που μετατράπηκε σε καταφύγιο μετά την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

“Από τους 75 τραυματίες οι 12 είναι σε κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε ο Τόμας Γουάιτ, ο υπεύθυνος της Unrwa στη Γάζα.

Ο διευθυντής της Unrwa Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός αυτός είναι «κατάφωρη παραβίαση των βασικών κανόνων του πολέμου». Τα κτίρια ήταν σαφώς δηλωμένα ως εγκαταστάσεις του ΟΗΕ και οι συντεταγμένες τους είχαν γνωστοποιηθεί στις ισραηλινές αρχές, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...