Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 107 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από αδιάκοπους βομβαρδισμούς

Διαδοχικούς βομβαρδισμούς σε περιοχές της βόρειας, κεντρικής και νότιας Γάζας πραγματοποιούν σήμερα, για 123η μέρα, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Ως χτες οι νεκροί μέσα σε τέσσερις μήνες βομβαρδισμών ξεπέρασαν τους 27.365 και οι τραυματίες τους 66.630, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες.

Με ιδιαίτερη δριμύτητα πλήττονται η κεντρική πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ και η νότια πόλη Χαν Γιούνις, όπου δεκάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Στο νοσοκομείο Αμάλ της Χαν Γιουνίς, εκατοντάδες εκτοπισμένες οικογένειες, που είχαν καταφύγει εκεί, αναγκάστηκαν χτες να το εγκαταλείψουν, μετά από πολιορκία του στρατού άνω των 15 ημερών, στη διάρκεια των οποίων έζησαν ανείπωτο τρόμο και πανικό από τον καταιγισμό των ισραηλινών πυρών.

Στο νοσοκομείο Νάσερ, της ίδιας πόλης, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πολιορκεί το νοσοκομείο ενώ στοχεύει επίσης περιοχές γύρω από το ξενοδοχείο, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή του χειρουργικού τμήματος στο Al Jazeera.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεσή του στη Ράφα, πόλη στη νότια Γάζα, όπου έχουν καταφύγει περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι, μετά από εντολή των Ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες προηγουμένως περιέγραφαν την περιοχή ως «ασφαλή ζώνη».

«Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας θα εκκενωθούν από τη Ράφα προτού ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί», ανέφερε το ισραηλινό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο KAN επικαλούμενο «πολιτικές πηγές».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant επανέλαβε ότι ο «επόμενος στόχος» του στρατού στη Γάζα θα είναι η Ράφα, ισχυριζόμενος ότι είναι το τελευταίο εναπομείναν προπύργιο της Χαμάς.

Ο ΟΗΕ λέει ότι πρέπει να γίνει «ό,τι είναι δυνατό» για να αποφευχθεί μια ισραηλινή επίθεση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μεγάλης κλίμακας» απώλεια ζωών.

Δείτε ακόμα...