Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 15 νεκροί Παλαιστίνιοι από μαζικά αεροπορικά χτυπήματα του Ισραηλινού στρατού

Δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατοικημένων περιοχών στη Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας - Μάης 2021
Φώτο Αρχείου / Δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατοικημένων περιοχών στη Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας – Μάης 2021 / Πηγή: TWITTER

Μπαράζ χτυπημάτων στην Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιεί σήμερα ο ισραηλινός στρατός, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι να σκοτωθούν και 20 να τραυματιστούν, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και παιδιά.

Οι επιδρομές του Ισραήλ, ξεκίνησαν από τα χαράματα, με τον βομβαρδισμό σπιτιού στελέχους της οργάνωσης «Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ», ενώ καθ’ όλη την ημέρα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν επιθέσεις.

Σύμφωνα τον ισραηλινό στρατό, στα πλήγματα αυτά συμμετείχαν κάπου 40 αεροσκάφη και στόχοι ήταν τρία στελέχη των «Ταξιαρχιών αλ Κουντς», του ένοπλου βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, στην πόλη της Γάζας και στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Επιτύχαμε τους στόχους που θέλαμε να επιτύχουμε», δήλωσε στον Τύπο ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, ισλαμιστικό κίνημα που το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του τον θάνατο τριών στελεχών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς. Τους κατονόμασε ως Τζιχάντ Γάναμ, γραμματέα του στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας, Χαλίλ αλ Μπαχτάνι, μέλος του ίδιου συμβουλίου και διοικητή των Ταξιαρχιών στον βόρειο τομέα του θύλακα και Τάρεκ Εζεντίν, εκ των «επικεφαλής της στρατιωτικής δράσης» του κινήματος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την οποία συντόνιζε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τη ρωσική αποστολή στη Δυτική Όχθη, Ρώσοι υπήκοοι συγκαταλέγονται στα θύματα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο οδοντίατρος Τζαμάλ Χασουάν, η σύζυγος και ο γιος του, όπως έγραψε στο Twitter η αποστολή.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους ισραηλινούς πολίτες σε ακτίνα ως και 40 χιλιομέτρων γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα να φροντίσουν να βρίσκονται μόνιμα κοντά σε καταφύγια, για την περίπτωση εκτοξεύσεων παλαιστινιακών ρουκετών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι είναι προετοιμασμένος για «οποιοδήποτε σενάριο» μετά τα πλήγματα εναντίον μελών του Ισλαμικού Τζιχάντ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...