Λωρίδα της Γάζας: Ξεπέρασαν τους 27.000 οι νεκροί από το ισραηλινό έγκλημα

Ξεπέρασαν τις 27.000 οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από τις δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις, ενώ άλλοι 66.139 έχουν τραυματιστεί, πέρα από τους πολλές χιλιάδες αγνοούμενους που εγκλωβίστηκαν στα ερείπια ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι του ισραηλινού στρατού και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 118 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 190.

Για ακόμα μια νύχτα εξαπολύθηκαν νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί κοντά στα νοσοκομεία «Νάσερ» και «Αμάλ» της πόλης Χαν Γιούνις, της μεγαλύτερης πόλης στη νότια Γάζα, η οποία έχει βρεθεί τις τελευταίες βδομάδες στο επίκεντρο των ισραηλινών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο «Al Jazeera», πάνω από 30.000 κάτοικοι της πόλης δεν είχαν ούτε νερό, ούτε λίγα τρόφιμα, καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται συνεχώς από τον κατοχικό στρατό στο φόντο κλιμακούμενων βομβαρδισμών.

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει τους «εντατικούς βομβαρδισμούς» από το Ισραήλ σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και ειδικά στην Χαν Γιούνις. Σημειώνει πως ακόμη 184.000 Παλαιστίνιοι εγγράφηκαν στους καταλόγους των ανθρώπων που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το δυτικό τμήμα της νότιας πόλης.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ο πληθυσμός της «πεθαίνει από πείνα» και «ωθείται στο χείλος της αβύσσου», επανέλαβε ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μάικλ Ράιαν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), τα μισά και πλέον από τα κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί ολοσχερώς και ο παλαιστινιακός θύλακας πλέον είναι «μη κατοικήσιμος».

Δείτε ακόμα...