Λος Άντζελες: Εντολή σε ασθενοφόρα να μην μεταφέρουν κάποιους ασθενείς

Οι εργαζόμενοι ασθενοφόρων στην κομητεία του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, έχουν εντολή να μην μεταφέρουν νοσοκομειακούς ασθενείς που έχουν εξαιρετικά χαμηλές πιθανότητες επιβίωσης.

Η οδηγία έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι λένε ότι η περιοχή θα μπορούσε σύντομα να χτυπήσει πάνω από 1.000 θανάτους που σχετίζονται με κορονοϊό την ημέρα και τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έχουν επίσης ενημερωθεί για το σιτηρέσιο οξυγόνου, το οποίο είναι σε έλλειψη λόγω της πανδημίας.

Τα νοσοκομειακά κρεβάτια στο Λος Άντζελες εξαντλούνται και οι αξιωματούχοι φοβούνται μια αύξηση μετά τις διακοπές.

Η Νέα Υόρκη εξέδωσε παρόμοια οδηγία για τα ασθενοφόρατον Απρίλιο του 2020 στο αποκορύφωμα της επιδημίας στην πόλη, δίνοντάς τους οδηγίες να μην φέρνουν ασθενείς που δεν μπορούσαν να αναζωογονηθούν στη σκηνή.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Νομού LA ανέφερε 9.142 νέες περιπτώσεις Covid τη Δευτέρα και 77 επιπλέον θανάτους. Η κομητεία, η οποία έχει το χειρότερο πλήγμα στις ΗΠΑ, έχει καταγράψει 818.000 περιπτώσεις κορονοϊού και περισσότερους από 10.700 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Με πληροφορίες από: BBC

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...