Λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και παρακολουθήσεις

Κεραίες- ΕΡΤ
Πηγή: Eurokinissi

Η τηλεόραση της Δανίας αποκάλυψε την Κυριακή 2 Ιούνη πως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ National Security Agency (NSA) παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τη χρήση του διαδικτύου που έκαναν κορυφαίοι ευρωπαίοι ηγέτες χρησιμοποιώντας το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Δανίας και λογισμικό, φτιαγμένο από την FE τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας.

Οι ηγέτες της Γαλλίας Μακρόν και Γερμανίας Μέρκελ απαίτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Δανίας για την υπόθεση.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε να διενεργηθεί έρευνα για το σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος ηγετών συμμάχων από την NSA των ΗΠΑ με τη συνεργασία της FE. Δήλωσε μάλιστα ότι: «Οι χώρες που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή είναι σύμμαχοι στο NATO», κατά συνέπεια «πρέπει να βάλουμε όλα τα γεγονότα στο τραπέζι», είναι ανάγκη «να μάθουμε τι πράγματι συνέβη».

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι μεμονωμένα, ούτε πρωτόγνωρα. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στα πλαίσιο του ανταγωνισμού τους, χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους και ένας από αυτούς είναι οι παρακολουθήσεις, για να γνωρίζουν τους σχεδιασμούς των ανταγωνιστών τους.

Ο πόλεμος αναμεταξύ τους στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, είναι αδυσώπητος και τα συμφέροντα οικονομικά, στρατιωτικά, γεωπολιτικά, είναι τεράστια. Η κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη θέλει να εξασφαλίσει μεγαλύτερα μερίδια για τα συμφέροντα της αστικής τάξης που εκπροσωπεί.

Μπορεί οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ να βρίσκονται αναμεταξύ τους σε διαρκή πόλεμο ανταγωνιστικών συμφερόντων, ωστόσο όταν πρόκειται να προωθήσουν τα συμφέροντά τους σε μια περιοχή ή σε μια χώρα συνασπίζονται σε μια γροθιά για να επιτεθούν ενάντια στους λαούς για την προώθηση των συμφερόντων των πολυεθνικών.

Καμιά αυταπάτη. Ο ιμπεριαλισμός, ο μονοπωλιακός καπιταλισμός, είναι από τι φύση του ανταγωνιστικός, τα χαρακτηριστικά του δεν αλλάζουν, δεν αλλοιώνονται.

Η λύση βρίσκεται στην αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλα τα ορμητήρια τους στη χώρα μας, οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και η βάση της Σούδας.

Ο λαός να χαράξει τη δική του πορεία.

Μαρκόνης

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...